Tradiční hummus s cizrnou a římským kmínem

Hledáte cestu, jak do jídelníčku zařadit více luštěnin? Cizrnový hummus představuje ideální řešení. Předem připravený v lednici vždy najde své využití. Poslouží jako dip, pomazánka na pečivo nebo příloha k hlavnímu chodu.

Množství4 porce
Celkový čas10 minut

Ingredience

 1 a 1/2 hrnku uvařené cizrny
 2 lžíce tahini pasty
 3 lžíce extra panenského olivového oleje lisovaného za studena
 šťáva z 1 citrónu
 stroužek česneku
 1 lžička římského kmínu
 špetka himalájské soli
 voda

Postup

1

Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.

2

Všechny ingredience vyjma vody vhoďte do mixéru.

3

Vše rozmixujte, vodu postupně přilévejte do doby, než dosáhnete vámi požadované konzistence.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 a 1/2 hrnku uvařené cizrny
 2 lžíce tahini pasty
 3 lžíce extra panenského olivového oleje lisovaného za studena
 šťáva z 1 citrónu
 stroužek česneku
 1 lžička římského kmínu
 špetka himalájské soli
 voda

Postup

1

Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.

2

Všechny ingredience vyjma vody vhoďte do mixéru.

3

Vše rozmixujte, vodu postupně přilévejte do doby, než dosáhnete vámi požadované konzistence.

Notes

Tradiční hummus s cizrnou a římským kmínem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.