Ingredience
Postup
Fazole spolu s kokosovým mlékem a solí rozmixujte do krémové konzistence.
Do rozmixované směsi postupně přisypávejte mouku a nejlépe rukama vypracujte těsto.
Těsto vytvarujte do koule, zabalte ho do potravinářské folie a dejte ho odpočinout do lednice alespoň na 1 hodinu.
Mezitím vlašské ořechy namelte najemno a jablka nastrouhejte nahrubo.
Nastrouhaná jablka zbavte přebytečné šťávy, poprašte je skořicí a přisypte k nim rozinky (spařené vroucí vodou).
Odležené těsto rovnoměrně rozválejte na pečicím papíře do výšky 0,5 cm.
Povrch těsta posypte částí ořechové moučky, na ní rozprostřete jablka a opatrně je zaviňte.
Závin i s pečicím papírem přendejte na plech, potřete ho mlékem, posypte zbylou ořechovou drtí a dejte ho péct do předehřáté trouby na 170 °C cca na 30–40 minut do zezlátnutí. Průběžně jej kontrolujte.
Upečený závin nechte vychladnout při pokojové teplotě.
Suroviny
Postup
Fazole spolu s kokosovým mlékem a solí rozmixujte do krémové konzistence.
Do rozmixované směsi postupně přisypávejte mouku a nejlépe rukama vypracujte těsto.
Těsto vytvarujte do koule, zabalte ho do potravinářské folie a dejte ho odpočinout do lednice alespoň na 1 hodinu.
Mezitím vlašské ořechy namelte najemno a jablka nastrouhejte nahrubo.
Nastrouhaná jablka zbavte přebytečné šťávy, poprašte je skořicí a přisypte k nim rozinky (spařené vroucí vodou).
Odležené těsto rovnoměrně rozválejte na pečicím papíře do výšky 0,5 cm.
Povrch těsta posypte částí ořechové moučky, na ní rozprostřete jablka a opatrně je zaviňte.
Závin i s pečicím papírem přendejte na plech, potřete ho mlékem, posypte zbylou ořechovou drtí a dejte ho péct do předehřáté trouby na 170 °C cca na 30–40 minut do zezlátnutí. Průběžně jej kontrolujte.
Upečený závin nechte vychladnout při pokojové teplotě.