Arašídové kuličky s datlemi a hořkou čokoládou

Arašídy s hořkou čokoládou tvoří dokonalou dvojici. Kuličky z nich uválené přijdou vhod nejen do práce či školy v hektickém pracovním týdnu.

Množství30 porce
Celkový čas10 minut

Ingredience

 150 g 100% hořké čokolády
 14 čerstvých vypeckovaných datlí
 300 g klíčených ovesných vloček
 2 lžíce mandlového oleje
 7 lžic 100% arašídového másla
 špetka himalájské soli
 špetka mleté vanilky

Postup

1

Všechny ingredience vyjma čokolády vložte do výkonného mixéru a krátce pomixujte do kompaktní, lepivé hmoty.

2

Čokoládu nasekejte na menší kousky.

3

Do ořechové hmoty rukama zapracujte kousky čokolády.

4

Z hmoty uválejte kuličky.

5

Kuličky nejlépe chutnají vychlazené.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 150 g 100% hořké čokolády
 14 čerstvých vypeckovaných datlí
 300 g klíčených ovesných vloček
 2 lžíce mandlového oleje
 7 lžic 100% arašídového másla
 špetka himalájské soli
 špetka mleté vanilky

Postup

1

Všechny ingredience vyjma čokolády vložte do výkonného mixéru a krátce pomixujte do kompaktní, lepivé hmoty.

2

Čokoládu nasekejte na menší kousky.

3

Do ořechové hmoty rukama zapracujte kousky čokolády.

4

Z hmoty uválejte kuličky.

5

Kuličky nejlépe chutnají vychlazené.

Notes

Arašídové kuličky s datlemi a hořkou čokoládou
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.