Batátové brownies s vlašskými ořechy

Patříte k milovníkům sladkých brambor? Vyzkoušejte netradiční brownies recept. Přidejte další zdravé ingredience a pochutnejte si na extra vláčném dezertu plném vitamínů a minerálních látek.

Množství6 porce
Celkový čas1 hodina 20 minut

Ingredience

 2 větší sladké brambory (batáty)
 2 hrsti čerstvých datlí bez pecek
 50 g vlašských ořechů
 100 g ovesných vloček
 1 avokádo
 5 lžic raw kakaového prášku
 5 lžic datlového sirupu
 2 lžíce másla z vlašských ořechů
 1 lžíce kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
 špetka himalájské soli

Postup

1

Sladké brambory uvařte na páře doměkka.

2

Ovesné vločky rozmixujte do práškové konzistence.

3

Uvařené batáty rozmixujte spolu s datlemi, sirupem, avokádem, kakaem, ořechovým máslem a solí.

4

Do tekuté směsi přisypte ovesnou mouku, prášek do pečiva a najemno nadrcené vlašské ořechy. Všechny ingredience jemně promíchejte.

5

Těsto přelijte do pečicí formy a dejte do předehřáté trouby na 180 °C na cca 45-50 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 2 větší sladké brambory (batáty)
 2 hrsti čerstvých datlí bez pecek
 50 g vlašských ořechů
 100 g ovesných vloček
 1 avokádo
 5 lžic raw kakaového prášku
 5 lžic datlového sirupu
 2 lžíce másla z vlašských ořechů
 1 lžíce kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
 špetka himalájské soli

Postup

1

Sladké brambory uvařte na páře doměkka.

2

Ovesné vločky rozmixujte do práškové konzistence.

3

Uvařené batáty rozmixujte spolu s datlemi, sirupem, avokádem, kakaem, ořechovým máslem a solí.

4

Do tekuté směsi přisypte ovesnou mouku, prášek do pečiva a najemno nadrcené vlašské ořechy. Všechny ingredience jemně promíchejte.

5

Těsto přelijte do pečicí formy a dejte do předehřáté trouby na 180 °C na cca 45-50 minut.

Notes

Batátové brownies s vlašskými ořechy
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.