Ingredience
Postup
Batát oškrábejte, nakrájejte na stejně velké kusy a na páře uvařte doměkka.
Uvařený batát nechte vychladnout při pokojové teplotě.
Zatímco batát chladne, vrhněte se na přípravu pesta.
Medvědí česnek očistě ale nenamáčejte (pesto by mohlo začít plesnivět) a spolu s olejem a solí ho rozmixujte. Množství oleje závisí na vámi požadované konzistenci pesta.
Vychladlý batát rozmačkejte, přisypte k němu mouku a rukama zpracujte kompaktní těsto. Těsto by nemělo lepit ani se rozpadat.
Z těsta vytvarujte šišky a postupně je vkládejte do vroucí vody. Vařte je tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu vody.
Zatímco se šišky vaří, připravte si špenát.
Špenát vložte do hrnce, podlijte ho trochou vody a pod pokličkou prohřejte, dokud nepovolí a voda se nevypaří.
Mezitím si na sezamovém oleji orestujte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli.
Do uvařeného špenátu vmíchejte pesto.
Ochucený špenát podávejte s batátovými šiškami a restovanou cibulí.
Suroviny
Postup
Batát oškrábejte, nakrájejte na stejně velké kusy a na páře uvařte doměkka.
Uvařený batát nechte vychladnout při pokojové teplotě.
Zatímco batát chladne, vrhněte se na přípravu pesta.
Medvědí česnek očistě ale nenamáčejte (pesto by mohlo začít plesnivět) a spolu s olejem a solí ho rozmixujte. Množství oleje závisí na vámi požadované konzistenci pesta.
Vychladlý batát rozmačkejte, přisypte k němu mouku a rukama zpracujte kompaktní těsto. Těsto by nemělo lepit ani se rozpadat.
Z těsta vytvarujte šišky a postupně je vkládejte do vroucí vody. Vařte je tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu vody.
Zatímco se šišky vaří, připravte si špenát.
Špenát vložte do hrnce, podlijte ho trochou vody a pod pokličkou prohřejte, dokud nepovolí a voda se nevypaří.
Mezitím si na sezamovém oleji orestujte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli.
Do uvařeného špenátu vmíchejte pesto.
Ochucený špenát podávejte s batátovými šiškami a restovanou cibulí.