Domácí slané sušenky z kmínu a hráškové mouky

Rádi se do něčeho jen tak zakousnete? Pak sáhněte po domácích krekrech, zdravější alternativě ke smaženým chipsům či jiným pochutinám s nevhodným nutričním složením. Připraveny jsou raz dva, chutnají náramně a ani o požitek z křupání vás nepřipraví.

Množství6 porce
Celkový čas45 minut

Ingredience

 200 g mouky ze žlutého hrachu
 60 ml řepkového či olivového oleje
 80 ml vlažné vody
 ½ lžičky himalájské soli
 4 lžíce drceného kmínu

Postup

1

V míse smíchejte mouku se solí a kmínem.

2

Do sypké směsi přilijte vodu i olej a všechny suroviny rukama propracujte v nerozpadající se těsto.

3

Těsto vyválejte do tenčího plátu o vámi preferované tloušťce.

4

Poté z něj vykrajujte jakékoli tvary a poklaďte je na plech vyložený pečicím papírem.

5

Krekry pečte v předehřáté troubě 15–20 minut dozlatova. Čas pečení závisí nejen na typu trouby, ale také na velikosti a tloušťce krekrů.

6

Upečené krekry nechte vychladnout a skladujte je ve vzduchotěsné nádobě.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 200 g mouky ze žlutého hrachu
 60 ml řepkového či olivového oleje
 80 ml vlažné vody
 ½ lžičky himalájské soli
 4 lžíce drceného kmínu

Postup

1

V míse smíchejte mouku se solí a kmínem.

2

Do sypké směsi přilijte vodu i olej a všechny suroviny rukama propracujte v nerozpadající se těsto.

3

Těsto vyválejte do tenčího plátu o vámi preferované tloušťce.

4

Poté z něj vykrajujte jakékoli tvary a poklaďte je na plech vyložený pečicím papírem.

5

Krekry pečte v předehřáté troubě 15–20 minut dozlatova. Čas pečení závisí nejen na typu trouby, ale také na velikosti a tloušťce krekrů.

6

Upečené krekry nechte vychladnout a skladujte je ve vzduchotěsné nádobě.

Notes

Domácí slané sušenky z kmínu a hráškové mouky
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.