Ingredience
Postup
Brambory ponechané ve slupce uvařte na páře doměkka.
Uvařené brambory nechte vychladnout při pokojové teplotě, poté je zbavte slupky.
Zatímco brambory chladnou, vrhněte se na přípravu pesta.
Bazalku očistěte, ale nenamáčejte (pesto by mohlo začít plesnivět).
Vložte ji do výkonného mixéru spolu s oříšky, olejem, himalájskou solí a citrónovou šťávou.
Vše rozmixujte do konzistence pesta.
Vychladlé brambory rozmačkejte, přisypte k nim mouku a černou sůl. Rukama zpracujte kompaktní těsto.
Z těsta vytvarujte noky a postupně je vkládejte do vroucí vody. Vařte je tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu vody.
Uvařené noky podávejte obalené v pestu.
Suroviny
Postup
Brambory ponechané ve slupce uvařte na páře doměkka.
Uvařené brambory nechte vychladnout při pokojové teplotě, poté je zbavte slupky.
Zatímco brambory chladnou, vrhněte se na přípravu pesta.
Bazalku očistěte, ale nenamáčejte (pesto by mohlo začít plesnivět).
Vložte ji do výkonného mixéru spolu s oříšky, olejem, himalájskou solí a citrónovou šťávou.
Vše rozmixujte do konzistence pesta.
Vychladlé brambory rozmačkejte, přisypte k nim mouku a černou sůl. Rukama zpracujte kompaktní těsto.
Z těsta vytvarujte noky a postupně je vkládejte do vroucí vody. Vařte je tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu vody.
Uvařené noky podávejte obalené v pestu.