Ingredience
Postup
Troubu rozehřejte na 180 stupňů.
Maso omyjte a nakrájejte na kostky.
Kostky masa dejte do zapékací mísy.
Očištěnou bulvu fenyklu nakrájejte na kousky a přidejte je k masu.
Maso a fenykl osolte a přidejte chilli vločky a oregano.
Vše spolu promíchejte.
Přidejte kousky másla a trošku olivového oleje.
Dejte do trouby péct na 40 minut.
Když jsou maso s fenyklem upečené, připravte si bulgur podle návodu na obalu – většinou se bulgur vaří v osolené vodě v poměru 1:2 po dobu 8 minut.
Když je bulgur hotový, přendejte jej do zapékací mísy k masu a fenyklu.
V tom samém hrnci či rendlíku nasucho orestujte hrášek. Jakmile změkne, přidejte ho k bulgurové směsi.
Podle chuti můžete navrch najemno nastrouhat sýr parmazánového typu, například Gran Moravia.
Suroviny
Postup
Troubu rozehřejte na 180 stupňů.
Maso omyjte a nakrájejte na kostky.
Kostky masa dejte do zapékací mísy.
Očištěnou bulvu fenyklu nakrájejte na kousky a přidejte je k masu.
Maso a fenykl osolte a přidejte chilli vločky a oregano.
Vše spolu promíchejte.
Přidejte kousky másla a trošku olivového oleje.
Dejte do trouby péct na 40 minut.
Když jsou maso s fenyklem upečené, připravte si bulgur podle návodu na obalu – většinou se bulgur vaří v osolené vodě v poměru 1:2 po dobu 8 minut.
Když je bulgur hotový, přendejte jej do zapékací mísy k masu a fenyklu.
V tom samém hrnci či rendlíku nasucho orestujte hrášek. Jakmile změkne, přidejte ho k bulgurové směsi.
Podle chuti můžete navrch najemno nastrouhat sýr parmazánového typu, například Gran Moravia.