Ingredience
Postup
Namočenou cizrnu slijte, důkladně propláchněte a vhoďte do hlubokého hrnce.
K cizrně přidejte oloupanou a na proužky nakrájenou cibuli, oloupaný česnek a všechny ostatní ingredience.
Obsah hrnce zalijte vodou a přiveďte k varu.
Vše nechte vařit pod pokličkou cca 1,5 hodiny. Vodu postupně dolévejte, nakonec ji nechte téměř vypařit.
V závěru vaření vyjměte z hrnce bobkový list a citrónovou kůru.
Cizrnu před podáváním pokapejte citrónovou šťávou, příp. ozdobte nadrobno nakrájenou čerstvou petrželkou.
Suroviny
Postup
Namočenou cizrnu slijte, důkladně propláchněte a vhoďte do hlubokého hrnce.
K cizrně přidejte oloupanou a na proužky nakrájenou cibuli, oloupaný česnek a všechny ostatní ingredience.
Obsah hrnce zalijte vodou a přiveďte k varu.
Vše nechte vařit pod pokličkou cca 1,5 hodiny. Vodu postupně dolévejte, nakonec ji nechte téměř vypařit.
V závěru vaření vyjměte z hrnce bobkový list a citrónovou kůru.
Cizrnu před podáváním pokapejte citrónovou šťávou, příp. ozdobte nadrobno nakrájenou čerstvou petrželkou.