Ingredience
Postup
Na trošce vody zpěňte na kostičky nakrájenou cibuli.
Přidejte k ní našikmo nakrájenou polovinu póru.
Až cibule zesklovatí a pór změkne, přihoďte k nim 50 g cizrny.
Vše zasypte paprikou, římským i klasickým kmínem a pepřem.
Všechny ingredience podlijte vodou a nechte je společně prohřát.
Až se chutě spojí, obsah pánve rozmixujte do konzistence hladkého krému.
Do omáčky přihoďte zbylou cizrnu, pór a krátce je povařte.
Na závěr omáčku zjemněte smetanou a dochuťte ji citrónovou šťávou.
Suroviny
Postup
Na trošce vody zpěňte na kostičky nakrájenou cibuli.
Přidejte k ní našikmo nakrájenou polovinu póru.
Až cibule zesklovatí a pór změkne, přihoďte k nim 50 g cizrny.
Vše zasypte paprikou, římským i klasickým kmínem a pepřem.
Všechny ingredience podlijte vodou a nechte je společně prohřát.
Až se chutě spojí, obsah pánve rozmixujte do konzistence hladkého krému.
Do omáčky přihoďte zbylou cizrnu, pór a krátce je povařte.
Na závěr omáčku zjemněte smetanou a dochuťte ji citrónovou šťávou.