Cizrna na paprice s pórkem

Vstoupili jste do nového roku s předsevzetím odlehčit svůj jídelníček? Pak si k obědu připravte tento jednoduchý, zdravý a chutný recept, ke kterému vám postačí pár základních ingrediencí. S předem namočenou cizrnou je hotov raz dva!

Množství1 porce
Celkový čas30 minut

Ingredience

 100 g uvařené cizrny
 1 cibule
 ¼ póru
 60 ml rostlinné smetany
 mletá lahůdková paprika
 špetka pepře
 kmín
 římský kmín
 citrónová šťáva

Postup

1

Na trošce vody zpěňte na kostičky nakrájenou cibuli.

2

Přidejte k ní našikmo nakrájenou polovinu póru.

3

Až cibule zesklovatí a pór změkne, přihoďte k nim 50 g cizrny.

4

Vše zasypte paprikou, římským i klasickým kmínem a pepřem.

5

Všechny ingredience podlijte vodou a nechte je společně prohřát.

6

Až se chutě spojí, obsah pánve rozmixujte do konzistence hladkého krému.

7

Do omáčky přihoďte zbylou cizrnu, pór a krátce je povařte.

8

Na závěr omáčku zjemněte smetanou a dochuťte ji citrónovou šťávou.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 100 g uvařené cizrny
 1 cibule
 ¼ póru
 60 ml rostlinné smetany
 mletá lahůdková paprika
 špetka pepře
 kmín
 římský kmín
 citrónová šťáva

Postup

1

Na trošce vody zpěňte na kostičky nakrájenou cibuli.

2

Přidejte k ní našikmo nakrájenou polovinu póru.

3

Až cibule zesklovatí a pór změkne, přihoďte k nim 50 g cizrny.

4

Vše zasypte paprikou, římským i klasickým kmínem a pepřem.

5

Všechny ingredience podlijte vodou a nechte je společně prohřát.

6

Až se chutě spojí, obsah pánve rozmixujte do konzistence hladkého krému.

7

Do omáčky přihoďte zbylou cizrnu, pór a krátce je povařte.

8

Na závěr omáčku zjemněte smetanou a dochuťte ji citrónovou šťávou.

Notes

Cizrna na paprice s pórkem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.