Ingredience
Postup
Do mísy od robota nalijte smetanu.
Do robotu umístěte nástavec typu šlehací metla.
Zapněte robot na vyšší stupeň a smetanu šlehejte.
Smetana se musí přešlehat. Proto až dosáhnete konzistence šlehačky, pokračujte ve šlehání ještě chvíli.
Šlehačka se postupně začne „zdrcávat“, což je dobře.
Ve chvíli, kdy se oddělí voda a ze šlehačky se začne stávat pevná hmota, přestaňte šlehat.
Celý obsah mísy překlopte do cedníku.
Z pevného obsahu vyždímejte vodu.
Nyní můžete máslo dát do misky či vytvarovat a zabalit do potravinové fólie.
Dobrou chuť! Máslo skladujte v ledničce. Vydrží vám klidně 7 dnů.
TIP: Do másla můžete v bodu 8 přidat ještě nasekané bylinky anebo česnek. Vznikne tak lahodné česnekové/bylinkové máslo bez soli a konzervantů.
Suroviny
Postup
Do mísy od robota nalijte smetanu.
Do robotu umístěte nástavec typu šlehací metla.
Zapněte robot na vyšší stupeň a smetanu šlehejte.
Smetana se musí přešlehat. Proto až dosáhnete konzistence šlehačky, pokračujte ve šlehání ještě chvíli.
Šlehačka se postupně začne „zdrcávat“, což je dobře.
Ve chvíli, kdy se oddělí voda a ze šlehačky se začne stávat pevná hmota, přestaňte šlehat.
Celý obsah mísy překlopte do cedníku.
Z pevného obsahu vyždímejte vodu.
Nyní můžete máslo dát do misky či vytvarovat a zabalit do potravinové fólie.