Ingredience
Postup
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Česnek oloupejte a prolisujte.
Papriku omyjte a nakrájejte na malé kousky.
Houby očistěte a nakrájejte na malé kousky.
Vlašské ořechy rozdrťte najemno.
Na oleji zpěňte cibuli, česnek, po chvíli k nim přihoďte papriku, houby, mletou papriku, tymián, rozmarýn, sůl, pepř a vše pod pokličkou poduste doměkka.
Směs poté přendejte do mixéru, přisypte k ní mouku, citrónovou kůru, fazole a ořechy. Vše krátce rozmixujte do kompaktní hmoty. Přidejte mouku, pokud je směs příliš řídká.
Z hmoty rukama vyválejte stejně velké klobásy.
Jednotlivě je zabalte do pečicího papíru a následně alobalu.
Zabalené klobásy vložte do vroucí vody a vařte cca 25 minut (doba vaření závisí na velikosti a tloušťce klobás).
Klobásy vyjměte z vody, nechte je vychladnout při pokojové teplotě a poté je zbavte obalů.
Klobásy můžete rovnou servírovat, případně je ještě z každé strany krátce opéct či ogrilovat.
Suroviny
Postup
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Česnek oloupejte a prolisujte.
Papriku omyjte a nakrájejte na malé kousky.
Houby očistěte a nakrájejte na malé kousky.
Vlašské ořechy rozdrťte najemno.
Na oleji zpěňte cibuli, česnek, po chvíli k nim přihoďte papriku, houby, mletou papriku, tymián, rozmarýn, sůl, pepř a vše pod pokličkou poduste doměkka.
Směs poté přendejte do mixéru, přisypte k ní mouku, citrónovou kůru, fazole a ořechy. Vše krátce rozmixujte do kompaktní hmoty. Přidejte mouku, pokud je směs příliš řídká.
Z hmoty rukama vyválejte stejně velké klobásy.
Jednotlivě je zabalte do pečicího papíru a následně alobalu.
Zabalené klobásy vložte do vroucí vody a vařte cca 25 minut (doba vaření závisí na velikosti a tloušťce klobás).
Klobásy vyjměte z vody, nechte je vychladnout při pokojové teplotě a poté je zbavte obalů.
Klobásy můžete rovnou servírovat, případně je ještě z každé strany krátce opéct či ogrilovat.