Ingredience
Postup
V míse smíchejte všechny suché ingredience.
Poté k nim po troškách přilévejte vodu a vše zpracujte v těsto.
Mísu zakryjte utěrkou a těsto nechte kynout ideálně přes noc.
Vykynuté těsto ještě jednou prohněťte rukama a přendejte do zapékací mísy s víkem.
Víkem zakrytý chléb pečte v předehřáté troubě na 250 °C cca 30 minut.
Po 30 minutách sundejte víko z mísy, snižte teplotu na 220 °C a chléb pečte dalších 30 až 35 minut.
Suroviny
Postup
V míse smíchejte všechny suché ingredience.
Poté k nim po troškách přilévejte vodu a vše zpracujte v těsto.
Mísu zakryjte utěrkou a těsto nechte kynout ideálně přes noc.
Vykynuté těsto ještě jednou prohněťte rukama a přendejte do zapékací mísy s víkem.
Víkem zakrytý chléb pečte v předehřáté troubě na 250 °C cca 30 minut.
Po 30 minutách sundejte víko z mísy, snižte teplotu na 220 °C a chléb pečte dalších 30 až 35 minut.