Print Options:

Domácí zeleninový vývar

Množství1 porce

 2 menší mrkve
 1 petržel
 kousek celeru
 2 stonky jarní cibulky / kousek pórku
 1 cibule
 1 stroužek česneku
 pár natí z mrkve
 svazek listové petržele
 pár větviček tymiánu
 4 kuličky nového koření
 4 kuličky černého pepře
 2 bobkové listy
 2,50 l vody
1

Veškerou zeleninu důkladně omyjeme.

2

Můžeme, ale nemusíme, ji oloupat.

3

Vše nakrájíme na menší kusy.

4

Vložíme ji do hrnce a zalijeme studenou vodou.

5

Prudce přivedeme k varu.

6

Zmírníme plamen a necháme probublávat.

7

Vaříme od 30 minut do 1 hodiny, záleží na velikosti zeleniny.

8

Zhruba v polovině varu přidáme bylinky a koření.

9

Na závěr vývar scedíme a necháme vychladnout.

10

Můžeme hned jíst, použít do dalšího vaření, nebo dát zamrazit.

Nutrition Facts

0 porce

Serving size