Dušené bílé zelí s cibulí a jablky

Dejte tělu vitaminy, obzvlášť s blížícím se koncem zimy. V zelí je jich spousta, denně postačí vám dvě tři sousta. S jablkem a datlemi vaše zažívání upraví. Pomáhá i psychice, ovšem tělesnému zdraví nejvíce.

Množství4 porce
Celkový čas1 hodina 20 minut

Ingredience

 1 větší cibule
 ½ bílého hlávkového zelí
 1 jablko
 2 hřebíčky
 1 celá skořice
 2 lžíce datlového sirupu
 bio jablečný ocet
 špetka himalájské soli

Postup

1

Cibuli nakrájejte na tenká kolečka.

2

Zelí nakrouhejte na malé kousky.

3

Jablko oloupejte a nastrouhejte nahrubo.

4

Na nepřilnavé pánvi orestujte cibuli dozlatova.

5

Až cibule zesklovatí, zalijte ji datlovým sirupem a nechte ji lehce zkaramelizovat.

6

Poté do ní přidejte hřebíčky, skořici, přihoďte samotné zelí, směs podlijte vodou a pod pokličkou duste 40 minut. Vodu průběžně dolévejte.

7

Po 40 minutách přidejte k zelí také jablka, sůl a dle chuti i jablečný ocet, pokličku přiklopte a obsah pánve duste dalších 15–20 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 větší cibule
 ½ bílého hlávkového zelí
 1 jablko
 2 hřebíčky
 1 celá skořice
 2 lžíce datlového sirupu
 bio jablečný ocet
 špetka himalájské soli

Postup

1

Cibuli nakrájejte na tenká kolečka.

2

Zelí nakrouhejte na malé kousky.

3

Jablko oloupejte a nastrouhejte nahrubo.

4

Na nepřilnavé pánvi orestujte cibuli dozlatova.

5

Až cibule zesklovatí, zalijte ji datlovým sirupem a nechte ji lehce zkaramelizovat.

6

Poté do ní přidejte hřebíčky, skořici, přihoďte samotné zelí, směs podlijte vodou a pod pokličkou duste 40 minut. Vodu průběžně dolévejte.

7

Po 40 minutách přidejte k zelí také jablka, sůl a dle chuti i jablečný ocet, pokličku přiklopte a obsah pánve duste dalších 15–20 minut.

Notes

Dušené bílé zelí s cibulí a jablky
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.