Dýňová mramorová bábovka bez cukru

Dýni lze v kuchyni využít na nespočet způsobů. Takové bábovce navíc dodá přirozeně sladkou chuť i vláčnou konzistenci. Neváhejte a vyzkoušejte ji i vy!

Množství6 porce
Celkový čas45 minut

Ingredience

 200 ml rostlinného mléka
 75 g pohankové mouky
 1 lžíce 100% arašídového másla
 4 lžíce dýňového pyré
 1 lžíce tmavého karobového prášku
 1 lžička mleté skořice
 ½ lžičky mletého kardamomu

Postup

1

V mléce rozšleháme arašídové máslo.

2

Přidáme dýňové pyré a všechny tři ingredience spolu ušleháme do hladka.

3

Následně k nim přisypeme koření i mouku.

4

Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné z nich přidáme karob.

5

Nakonec obě těsta střídavě vylijeme do silikonové/nepřilnavé formy na pečení a pečeme v troubě při 160 °C cca 25 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 200 ml rostlinného mléka
 75 g pohankové mouky
 1 lžíce 100% arašídového másla
 4 lžíce dýňového pyré
 1 lžíce tmavého karobového prášku
 1 lžička mleté skořice
 ½ lžičky mletého kardamomu

Postup

1

V mléce rozšleháme arašídové máslo.

2

Přidáme dýňové pyré a všechny tři ingredience spolu ušleháme do hladka.

3

Následně k nim přisypeme koření i mouku.

4

Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné z nich přidáme karob.

5

Nakonec obě těsta střídavě vylijeme do silikonové/nepřilnavé formy na pečení a pečeme v troubě při 160 °C cca 25 minut.

Notes

Dýňová mramorová bábovka bez cukru
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.