Dýňové rizoto z jáhel a hřejivého koření

S příchodem podzimu je dýně opět v trendu. Připravte si rizoto s dýňovým pyré, prosem a směsí hřejivého koření. Zvláště milovníci krémových jídel náš dnešní recept ocení.

Množství2 porce
Celkový čas45 minut

Ingredience

 180 g jáhel
 200 g dýně hokkaido
 1 žlutá cibule
 1 stroužek česneku
 ¼ lžičky chilli vloček
 ½ lžičky žluté kari pasty
 ½ lžičky římského kmínu
 ½ lžičky mleté skořice
 200 ml kokosového krému
 voda na dolití
 1 lžíce lahůdkové droždí

Postup

1

Dýni nakrájejte na kostičky a uvařte doměkka na páře.

2

Uvařenou dýni rozmixujte do konzistence pyré.

3

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

4

Na pánvi na trošce vody zpěňte cibuli i česnek, po chvilce k nim přidejte chilli, kmín, skořici a kari pastu.

5

Do směsi přihoďte spařené jáhly, přilijte pyré a vše zalijte kokosovým krémem.

6

Obsah pánve vařte pod pokličkou 15 minut do změknutí jáhel. Je-li potřeba, dolévejte vodu po troškách.

7

Jáhloto servírujte posypané lahůdkovým droždím.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 180 g jáhel
 200 g dýně hokkaido
 1 žlutá cibule
 1 stroužek česneku
 ¼ lžičky chilli vloček
 ½ lžičky žluté kari pasty
 ½ lžičky římského kmínu
 ½ lžičky mleté skořice
 200 ml kokosového krému
 voda na dolití
 1 lžíce lahůdkové droždí

Postup

1

Dýni nakrájejte na kostičky a uvařte doměkka na páře.

2

Uvařenou dýni rozmixujte do konzistence pyré.

3

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

4

Na pánvi na trošce vody zpěňte cibuli i česnek, po chvilce k nim přidejte chilli, kmín, skořici a kari pastu.

5

Do směsi přihoďte spařené jáhly, přilijte pyré a vše zalijte kokosovým krémem.

6

Obsah pánve vařte pod pokličkou 15 minut do změknutí jáhel. Je-li potřeba, dolévejte vodu po troškách.

7

Jáhloto servírujte posypané lahůdkovým droždím.

Notes

Dýňové rizoto z jáhel a hřejivého koření
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.