Ingredience
Postup
Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
Cizrnu slijeme a rozmixujeme s nadrobno nakrájenou šalotkou.
Dochutíme česnekem, petrželí, koriandrem, římským kmínem, chilli, solí, pepřem a ještě chvíli mixujeme v hladkou hmotu.
Tu dáme tuhnout do lednice zhruba na hodinu.
Poté pomocí rukou tvarujeme menší kuličky, které rozložíme na pečicím papírem vyložený plech.
Pokapeme olivovým olejem a dáme péct zhruba na 20 minut a pravidelně otáčíme. Případně můžeme i smažit na pánvi.
Falafel se obvykle podává s jogurtovým dresinkem a seznamovou pastou tahini v pita chlebu, případně se salátem tabouleh (kuskus / bulgur s rajčaty, okurkou, jarní cibulkou, petrželí).
Suroviny
Postup
Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
Cizrnu slijeme a rozmixujeme s nadrobno nakrájenou šalotkou.
Dochutíme česnekem, petrželí, koriandrem, římským kmínem, chilli, solí, pepřem a ještě chvíli mixujeme v hladkou hmotu.
Tu dáme tuhnout do lednice zhruba na hodinu.
Poté pomocí rukou tvarujeme menší kuličky, které rozložíme na pečicím papírem vyložený plech.
Pokapeme olivovým olejem a dáme péct zhruba na 20 minut a pravidelně otáčíme. Případně můžeme i smažit na pánvi.
Falafel se obvykle podává s jogurtovým dresinkem a seznamovou pastou tahini v pita chlebu, případně se salátem tabouleh (kuskus / bulgur s rajčaty, okurkou, jarní cibulkou, petrželí).