Francouzské brambory s ořechovým sýrem

Francouzské brambory si zamilovaly už naše babičky. Aby ne, jsou na přípravu jednoduché, na suroviny nenáročné, a přesto zatraceně dobré. Takové jsou i ty naše v odlehčené podobě.

Množství6 porce
Celkový čas1 hodina

Ingredience

 500 g brambor
 250 g mandlového sýra
 1 cibule
 3 stroužky česneku
 nať čerstvé petrželky
 1 lžíce olivového oleje
 špetka černého pepře
 špetka himalájské soli
 směs sušených bylinek

Postup

1

Brambory oškrábejte, opláchněte a nakrájejte na tenké plátky.

2

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.

3

V míse smíchejte sýr, sůl, pepř a bylinky včetně nadrobno nasekané petrželky.

4

Bramborové plátky obalte ve směsi z obou stran.

5

Na pánvi na olivovém oleji orestujte cibuli s česnekem, orestované je řihoďte k bramborám.

6

Do nepřilnavé zapékací mísy navrstvěte brambory, zbylou směsí je přelijte a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na cca 50 minut.

7

Brambory podávejte jako přílohu nebo jen tak samotné.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 500 g brambor
 250 g mandlového sýra
 1 cibule
 3 stroužky česneku
 nať čerstvé petrželky
 1 lžíce olivového oleje
 špetka černého pepře
 špetka himalájské soli
 směs sušených bylinek

Postup

1

Brambory oškrábejte, opláchněte a nakrájejte na tenké plátky.

2

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.

3

V míse smíchejte sýr, sůl, pepř a bylinky včetně nadrobno nasekané petrželky.

4

Bramborové plátky obalte ve směsi z obou stran.

5

Na pánvi na olivovém oleji orestujte cibuli s česnekem, orestované je řihoďte k bramborám.

6

Do nepřilnavé zapékací mísy navrstvěte brambory, zbylou směsí je přelijte a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na cca 50 minut.

7

Brambory podávejte jako přílohu nebo jen tak samotné.

Notes

Francouzské brambory s ořechovým sýrem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.