Guacamole s cibulí a olivovým olejem

Guacamole je naprosto dokonalý pokrm z avokáda, který pochází od Aztéků. Tato avokádová salsa se tradičně připravuje nejen ze zralého avokáda, ale také dalších zdraví prospěšných surovin.

Množství1 porce

Ingredience

 1 zralé avokádo
 6 cherry rajčátek
 ¼ malé cibule
 ¼ chilli papričky
 špetka soli
 trocha citrónové šťávy
 trocha olivového oleje
 čerstvé bylinky – koriandr, bazalka, máta

Postup

1

Avokádo rozkrojte napůl, vyndejte pecku a obě strany dužiny nožem namřížkujte.

2

Takto připravené avokádo přendejte do misky.

3

Cherry rajčátka nakrájejte na malé kousíčky.

4

Cibuli a chilli pokrájejte nadrobno.

5

Stejně tak bylinky nasekejte nadrobno.

6

Vše přidejte k avokádu do misky.

7

Doplňte sůl, citrónovou šťávu a olivový olej podle chuti.

8

Nyní důkladně promíchejte pomocí vidličky a můžete ihned servírovat.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 zralé avokádo
 6 cherry rajčátek
 ¼ malé cibule
 ¼ chilli papričky
 špetka soli
 trocha citrónové šťávy
 trocha olivového oleje
 čerstvé bylinky – koriandr, bazalka, máta

Postup

1

Avokádo rozkrojte napůl, vyndejte pecku a obě strany dužiny nožem namřížkujte.

2

Takto připravené avokádo přendejte do misky.

3

Cherry rajčátka nakrájejte na malé kousíčky.

4

Cibuli a chilli pokrájejte nadrobno.

5

Stejně tak bylinky nasekejte nadrobno.

6

Vše přidejte k avokádu do misky.

7

Doplňte sůl, citrónovou šťávu a olivový olej podle chuti.

8

Nyní důkladně promíchejte pomocí vidličky a můžete ihned servírovat.

Notes

Guacamole s cibulí a olivovým olejem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.