Hřejivý masala kotlík s fazolemi a zeleninou

Toužíte po rychle uvařeném jídle, které vás zasytí a prohřeje? Takové nároky splňuje kombinace rýže, fazolí a domácí zeleniny provoněná indickou směsí koření.

Množství2 porce
Celkový čas25 minut

Ingredience

 ½ bílé cibule
 2 menší stroužky česneku
 2 menší mrkve
 2 stonky řapíkatého celeru
 ½ lžičky Garam Masala koření
 petrželka kudrlinka

Postup

1

Rýži důkladně propláchněte a uvařte dle návodu.

2

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

Česnek oloupejte a utřete.

4

Mrkev oškrábejte a nakrájejte na tenké proužky.

5

Celer omyjte a nakrájejte na malé kousky.

6

V pánvi na rozpáleném oleji zpěňte cibuli, česnek, mrkev a celer.

7

Po chvilce přidejte k zelenině Garam Masala koření, kurkumu a obsah pánve zlehka promíchejte.

8

K zeleninové směsi přisypte fazole, přilijte mléko a vše pod pokličkou krátce (cca 8 až 10 minut) poduste.

9

Pánev odstavte, směs osolte, vmíchejte do ní uvařenou rýži a nadrobno nakrájenou petrželku.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 ½ bílé cibule
 2 menší stroužky česneku
 2 menší mrkve
 2 stonky řapíkatého celeru
 ½ lžičky Garam Masala koření
 petrželka kudrlinka

Postup

1

Rýži důkladně propláchněte a uvařte dle návodu.

2

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

Česnek oloupejte a utřete.

4

Mrkev oškrábejte a nakrájejte na tenké proužky.

5

Celer omyjte a nakrájejte na malé kousky.

6

V pánvi na rozpáleném oleji zpěňte cibuli, česnek, mrkev a celer.

7

Po chvilce přidejte k zelenině Garam Masala koření, kurkumu a obsah pánve zlehka promíchejte.

8

K zeleninové směsi přisypte fazole, přilijte mléko a vše pod pokličkou krátce (cca 8 až 10 minut) poduste.

9

Pánev odstavte, směs osolte, vmíchejte do ní uvařenou rýži a nadrobno nakrájenou petrželku.

Notes

Hřejivý masala kotlík s fazolemi a zeleninou
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.