Nadýchaná bezlepková bublanina s ovocem

Léto sice dávno skončilo, ale co takhle si ho připomenout vláčnou ovocnou bublaninou? Máte-li po ruce čerstvé či mražené ovoce, je na čase pustit se do práce!

Množství15 porce
Celkový čas50 minut

Ingredience

 3 hrnky bezlepkové mouky, např. pohankové
 3 zralé banány
 čerstvé či mražené ostružiny
 1 a ½ hrnku rostlinného mléka
 ¾ hrnku řepkového oleje
 ½ sáčku kypřicího prášku do pečiva bez obsahu lepku (Amylon)
 1 lžička jedlé sody bikarbony
 špetka himalájské soli

Postup

1

Mouku prosejte, přisypte k ní kypřicí prášek, sůl a jedlou sodu.

2

Banány rozmačkejte a spolu s mlékem a olejem prošlehejte.

3

Mokré ingredience přilijte k sypké směsi a vše společně promíchejte.

4

Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, poté na něj poklaďte ostružiny.

5

Bublaninu pečte při 170 °C cca 35–40 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 3 hrnky bezlepkové mouky, např. pohankové
 3 zralé banány
 čerstvé či mražené ostružiny
 1 a ½ hrnku rostlinného mléka
 ¾ hrnku řepkového oleje
 ½ sáčku kypřicího prášku do pečiva bez obsahu lepku (Amylon)
 1 lžička jedlé sody bikarbony
 špetka himalájské soli

Postup

1

Mouku prosejte, přisypte k ní kypřicí prášek, sůl a jedlou sodu.

2

Banány rozmačkejte a spolu s mlékem a olejem prošlehejte.

3

Mokré ingredience přilijte k sypké směsi a vše společně promíchejte.

4

Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, poté na něj poklaďte ostružiny.

5

Bublaninu pečte při 170 °C cca 35–40 minut.

Notes

Nadýchaná bezlepková bublanina s ovocem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.