Ingredience
Postup
Cizrnu přes noc namočíme.
Ráno slijeme vodu, napustíme čerstvou a uvaříme ji doměkka, zhruba po dobu 30 – 40 minut.
Sladkou bramboru upečeme též doměkka a zbavíme ji slupky.
Cizrnu slijeme a rozmixujeme ji se sladkou bramborou, tahini pastou, olivovým olejem, česnekem a citrónovou šťávou.
Vše dochutíme solí, kajenským pepřem, uzenou paprikou, římským kmínem a opět vše mixujeme, až docílíme hladké pasty.
Před podáváním hummus pokapeme olivovým olejem, tahini pastou a posypeme ho sezamovými semínky.
Hotový hummus podáváme s oblíbenými krekry a zeleninou jako dip, případně ho můžeme namazat na pečivo.
Suroviny
Postup
Cizrnu přes noc namočíme.
Ráno slijeme vodu, napustíme čerstvou a uvaříme ji doměkka, zhruba po dobu 30 – 40 minut.
Sladkou bramboru upečeme též doměkka a zbavíme ji slupky.
Cizrnu slijeme a rozmixujeme ji se sladkou bramborou, tahini pastou, olivovým olejem, česnekem a citrónovou šťávou.
Vše dochutíme solí, kajenským pepřem, uzenou paprikou, římským kmínem a opět vše mixujeme, až docílíme hladké pasty.
Před podáváním hummus pokapeme olivovým olejem, tahini pastou a posypeme ho sezamovými semínky.
Hotový hummus podáváme s oblíbenými krekry a zeleninou jako dip, případně ho můžeme namazat na pečivo.