Ingredience
Postup
Předem si připravíme zeleninový vývar.
Šalotku nakrájíme na malé kousky. Na lžíci olivového oleje a másla krátce zpěníme, ne dozlatova.
Přisypeme rýži a dobře promícháme, aby se obalila tukem a šalotkou. Podlijeme vínem a necháme odpařit.
Následně přiléváme vývar a neustále mícháme, aby se rýže nepřismahla.
Mezitím si na pánvi, trošce másla či olivového oleje zpěníme hříbky.
Zhruba po 20 minutách, kdy risotto podléváme vývarem, přidáme osmahlé hříbky.
Ještě párkrát podlijeme vývarem.
Dochutíme solí, pepřem, parmazánem, zjemníme plátkem másla a odstavíme z plotny.
Necháme pár minut odpočinout, aby se chutě propojily.
Risotto rozdělíme na talíře a podáváme.
Suroviny
Postup
Předem si připravíme zeleninový vývar.
Šalotku nakrájíme na malé kousky. Na lžíci olivového oleje a másla krátce zpěníme, ne dozlatova.
Přisypeme rýži a dobře promícháme, aby se obalila tukem a šalotkou. Podlijeme vínem a necháme odpařit.
Následně přiléváme vývar a neustále mícháme, aby se rýže nepřismahla.
Mezitím si na pánvi, trošce másla či olivového oleje zpěníme hříbky.
Zhruba po 20 minutách, kdy risotto podléváme vývarem, přidáme osmahlé hříbky.
Ještě párkrát podlijeme vývarem.
Dochutíme solí, pepřem, parmazánem, zjemníme plátkem másla a odstavíme z plotny.
Necháme pár minut odpočinout, aby se chutě propojily.
Risotto rozdělíme na talíře a podáváme.