Ingredience
Postup
Jáhly spařte, poté v 250 ml vroucí vody a mléku pod pokličkou uvařte do vypaření tekutin (cca 10 minut).
Kopřivy propláchněte a ve vroucí vodě pod pokličkou krátce poduste, poté vodu slijte.
Cibulku omyjte a nakrájejte nadrobno.
Tofu nakrájejte na kostičky a na nepřilnavé pánvi opečte z obou stran.
V pánvi na oleji orestujte cibulku, česnek a nadrobno pokrájená rajčata.
Po chvíli vše osolte, opepřete a dochuťte kořením.
Směs přimíchejte k uvařeným jáhlům, přihoďte nadrobno nasekané kopřivy, vše promíchejte, případně dochuťte dle potřeby.
Směs přendejte do zapékací formy, zalijte smetanou a posypte kostičkami tofu.
Nádivku dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C na cca 25 minut dozlatova.
Suroviny
Postup
Jáhly spařte, poté v 250 ml vroucí vody a mléku pod pokličkou uvařte do vypaření tekutin (cca 10 minut).
Kopřivy propláchněte a ve vroucí vodě pod pokličkou krátce poduste, poté vodu slijte.
Cibulku omyjte a nakrájejte nadrobno.
Tofu nakrájejte na kostičky a na nepřilnavé pánvi opečte z obou stran.
V pánvi na oleji orestujte cibulku, česnek a nadrobno pokrájená rajčata.
Po chvíli vše osolte, opepřete a dochuťte kořením.
Směs přimíchejte k uvařeným jáhlům, přihoďte nadrobno nasekané kopřivy, vše promíchejte, případně dochuťte dle potřeby.
Směs přendejte do zapékací formy, zalijte smetanou a posypte kostičkami tofu.
Nádivku dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C na cca 25 minut dozlatova.