Ingredience
Postup
Jáhly propereme v horké vodě, abychom je zbavili nečistot a hořkosti.
Proprané jáhly nasypeme do hrnce a zalijeme mlékem.
Vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut.
Ke konci musíme pravidelně míchat, aby se jáhly nepřichytily ke dnu.
Jakmile jsou jáhly měkké, odstavíme je z plotny.
Přidáme rýžový sirup, rozinky a přibližně 1/3 lískových ořechů.
Směs pořádně zamícháme a necháme vychladnout.
Z vychladlé hmoty tvarujeme koule a obalujeme je v mletých lískových ořechách.
Suroviny
Postup
Jáhly propereme v horké vodě, abychom je zbavili nečistot a hořkosti.
Proprané jáhly nasypeme do hrnce a zalijeme mlékem.
Vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut.
Ke konci musíme pravidelně míchat, aby se jáhly nepřichytily ke dnu.
Jakmile jsou jáhly měkké, odstavíme je z plotny.
Přidáme rýžový sirup, rozinky a přibližně 1/3 lískových ořechů.
Směs pořádně zamícháme a necháme vychladnout.
Z vychladlé hmoty tvarujeme koule a obalujeme je v mletých lískových ořechách.