Ingredience
Postup
Jáhly několikrát propláchneme pod horkou vodou. Tím je zbavíme hořkosti i případných nečistot.
Přesypeme jáhly do hrnce, zalijeme dvojnásobkem vody, lehce osolíme a přivedeme k varu.
Vaříme přibližně 15 až 20 minut do měkka.
Stáhneme z plotny a scedíme.
Mezitím nakrájíme očištěnou mrkev, cuketu a lilek na tenké plátky. Cherry rajčátky rozkrojíme napůl. Můžeme použít i jakoukoliv další zeleninu, kterou máme doma. Např. cibuli, papriku, dýni nebo patizon.
Plech vyložíme pečicím papírem a zeleninu na něj postupně naskládáme.
Směs osolíme, opepříme, posypeme oreganem a bazalkou a zakápneme olivovým olejem.
Pečeme v troubě na 180 °C přibližně 30 minut.
Na talíř připravíme uvařené jáhly a poklademe je pečenou zeleninou i s trochou výpeku.
Suroviny
Postup
Jáhly několikrát propláchneme pod horkou vodou. Tím je zbavíme hořkosti i případných nečistot.
Přesypeme jáhly do hrnce, zalijeme dvojnásobkem vody, lehce osolíme a přivedeme k varu.
Vaříme přibližně 15 až 20 minut do měkka.
Stáhneme z plotny a scedíme.
Mezitím nakrájíme očištěnou mrkev, cuketu a lilek na tenké plátky. Cherry rajčátky rozkrojíme napůl. Můžeme použít i jakoukoliv další zeleninu, kterou máme doma. Např. cibuli, papriku, dýni nebo patizon.
Plech vyložíme pečicím papírem a zeleninu na něj postupně naskládáme.
Směs osolíme, opepříme, posypeme oreganem a bazalkou a zakápneme olivovým olejem.
Pečeme v troubě na 180 °C přibližně 30 minut.
Na talíř připravíme uvařené jáhly a poklademe je pečenou zeleninou i s trochou výpeku.