Jarní závitky z čerstvé zeleniny s tahini dipem

Dejte šanci syrové stravě. Je všestranná, jednoduchá a velmi chutná. O očistných účincích nemluvě. Začněte třeba jednoduchým receptem na závitky z čerstvé zeleniny a dvojitou dávkou bylinek.

Množství2 porce
Celkový čas20 minut

Ingredience

 4 rýžové papíry
 1 plát řasy Nori
 1 mrkev
 ½ salátové okurky
 1 hrst baby špenátu
 1 nať jarní cibulky
 čerstvý koriandr
 čerstvá máta
 1 lžíce tahini pasty
 1 lžíce 100% arašídového másla
 3 datle
 kousek zázvoru
 trocha vlažné vody na zředění dipu

Postup

1

Okurku a mrkev očistěte a nakrájejte na tenké nudličky.

2

Koriandr a mátu nasekejte nadrobno.

3

Zázvor oloupejte.

4

Tahini pastu, arašídové máslo, datle, vodu a zázvor rozmixujte do jemné konzistence.

5

Rýžové papíry namočte ve vlažné vodě dle návodu. Poté je osušte a odložte na rovnou, čistou plochu.

6

Do středu každého papíru položte ¼ řasy Nori a na ni vždy část mrkve, okurky, špenátu, cibulky, koriandru a máty.

7

Každý papír zarolujte a servírujte spolu s dipem.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 4 rýžové papíry
 1 plát řasy Nori
 1 mrkev
 ½ salátové okurky
 1 hrst baby špenátu
 1 nať jarní cibulky
 čerstvý koriandr
 čerstvá máta
 1 lžíce tahini pasty
 1 lžíce 100% arašídového másla
 3 datle
 kousek zázvoru
 trocha vlažné vody na zředění dipu

Postup

1

Okurku a mrkev očistěte a nakrájejte na tenké nudličky.

2

Koriandr a mátu nasekejte nadrobno.

3

Zázvor oloupejte.

4

Tahini pastu, arašídové máslo, datle, vodu a zázvor rozmixujte do jemné konzistence.

5

Rýžové papíry namočte ve vlažné vodě dle návodu. Poté je osušte a odložte na rovnou, čistou plochu.

6

Do středu každého papíru položte ¼ řasy Nori a na ni vždy část mrkve, okurky, špenátu, cibulky, koriandru a máty.

7

Každý papír zarolujte a servírujte spolu s dipem.

Notes

Jarní závitky z čerstvé zeleniny s tahini dipem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.