Ingredience
Postup
Kuřecí játra opláchněte pod tekoucí vodou, odstraňte z nich přebytečné blanky a pokrájejte je na menší kousky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Česnek prolisujte.
Na pánev nalijte trochu rostlinného oleje a zapněte plotýnku na nejvyšší stupeň.
Přidejte pokrájenou cibulku, prolisovaný česnek a snítku tymiánu.
Jakmile cibule zesklovatí, přihoďte na pánev i kuřecí játra a opékejte, dokud nezhnědnou. Játra musí být dostatečně tepelně upravená, ale zároveň by měla být ve středu lehce růžová.
V této chvíli podlijte játra sójovou smetanou a nechte chvíli dusit.
Až se část smetany odpaří, můžete sporák vypnout, vyndat tymián a směs nalít do kuchyňského robotu nebo mixéru.
Přidejte sůl a barevný pepř.
Rozmixujte do hladka.
Do paštiky nakonec přidejte sušené brusinky, zamíchejte a směs rozdělte do malých mističek.
Nechte v lednici ztuhnout.
Suroviny
Postup
Kuřecí játra opláchněte pod tekoucí vodou, odstraňte z nich přebytečné blanky a pokrájejte je na menší kousky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Česnek prolisujte.
Na pánev nalijte trochu rostlinného oleje a zapněte plotýnku na nejvyšší stupeň.
Přidejte pokrájenou cibulku, prolisovaný česnek a snítku tymiánu.
Jakmile cibule zesklovatí, přihoďte na pánev i kuřecí játra a opékejte, dokud nezhnědnou. Játra musí být dostatečně tepelně upravená, ale zároveň by měla být ve středu lehce růžová.
V této chvíli podlijte játra sójovou smetanou a nechte chvíli dusit.
Až se část smetany odpaří, můžete sporák vypnout, vyndat tymián a směs nalít do kuchyňského robotu nebo mixéru.
Přidejte sůl a barevný pepř.
Rozmixujte do hladka.
Do paštiky nakonec přidejte sušené brusinky, zamíchejte a směs rozdělte do malých mističek.
Nechte v lednici ztuhnout.