Ingredience
Postup
Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
Začneme přípravou kvásku. Nadrobíme jej do misky, zasypeme cukrem, zalijeme částí teplého mléka a pomocí vidličky zapracujeme a necháme vzejít na teplém místě.
V míse smícháme špaldovou mouku se špetkou soli, olejem, zbytkem mléka a kváskem.
Vypracujeme těsto, které promneme ještě pomocí rukou.
Těsto necháme alespoň hodinu kynout.
Mezitím omyjeme angrešt a zbavíme jej stopek.
Na drobenku pomocí rukou zpracujeme špaldovou mouku s kokosovým cukrem a ořechovým olejem.
Vykynuté těsto rozdělíme na 10 kousků, vytvarujeme koláčky, naplníme angreštem, posypeme drobenkou.
Okraje potřeme rostlinným mlékem a dáme péct zhruba na 20 minut.
Konzumujeme co nejdříve.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
Začneme přípravou kvásku. Nadrobíme jej do misky, zasypeme cukrem, zalijeme částí teplého mléka a pomocí vidličky zapracujeme a necháme vzejít na teplém místě.
V míse smícháme špaldovou mouku se špetkou soli, olejem, zbytkem mléka a kváskem.
Vypracujeme těsto, které promneme ještě pomocí rukou.
Těsto necháme alespoň hodinu kynout.
Mezitím omyjeme angrešt a zbavíme jej stopek.
Na drobenku pomocí rukou zpracujeme špaldovou mouku s kokosovým cukrem a ořechovým olejem.
Vykynuté těsto rozdělíme na 10 kousků, vytvarujeme koláčky, naplníme angreštem, posypeme drobenkou.
Okraje potřeme rostlinným mlékem a dáme péct zhruba na 20 minut.
Konzumujeme co nejdříve.