Ingredience
Postup
V míse smícháme mouku, ½ sáčku pudinku a vanilkový lusk.
Ve druhé míse vyšleháme kokosové mléko s arašídovým máslem a datlovým sirupem.
Tekuté ingredience pomalu přiléváme k sypkým.
Vypracujeme těsto, zabalíme ho do potravinové fólie a necháme ho v lednici odpočinout alespoň přes noc.
Odleželé těsto rozválíme na placku o tloušťce cca 2–3 cm.
Vykrajujeme tvary a rovnáme je na plech vyložený pečicím papírem.
Pečeme 10–15 minut v závislosti na typu trouby, přičemž cukroví kontrolujeme, aby příliš nezhnědlo.
Upečené cukroví necháme vychladnout a poté je slepíme vanilkovým pudinkem (½ pudinkového sáčku + mandlové mléko).
Nakonec slepené cukroví polijeme hořkou čokoládou a zdobíme dle vlastní fantazie, například strouhaným kokosem.
Cukroví skladujeme v uzavřené nádobě v chladu a temnu.
Suroviny
Postup
V míse smícháme mouku, ½ sáčku pudinku a vanilkový lusk.
Ve druhé míse vyšleháme kokosové mléko s arašídovým máslem a datlovým sirupem.
Tekuté ingredience pomalu přiléváme k sypkým.
Vypracujeme těsto, zabalíme ho do potravinové fólie a necháme ho v lednici odpočinout alespoň přes noc.
Odleželé těsto rozválíme na placku o tloušťce cca 2–3 cm.
Vykrajujeme tvary a rovnáme je na plech vyložený pečicím papírem.
Pečeme 10–15 minut v závislosti na typu trouby, přičemž cukroví kontrolujeme, aby příliš nezhnědlo.
Upečené cukroví necháme vychladnout a poté je slepíme vanilkovým pudinkem (½ pudinkového sáčku + mandlové mléko).
Nakonec slepené cukroví polijeme hořkou čokoládou a zdobíme dle vlastní fantazie, například strouhaným kokosem.
Cukroví skladujeme v uzavřené nádobě v chladu a temnu.