Print Options:

Křupavé pečené špalíčky z červené čočky

Množství1 porceČas přípravy8 hodinČas vaření1 hodinaCelkový čas9 hodin

 250 g červené čočky
 3 lžíce rýžové mouky
 2 stroužky česneku
 ½ lžička chilli vloček
 5 snítek čerstvého koriandru
 šťáva z ½ limetky
 1 lžička bio sušené citrónové kůry
 špetka himalájské soli
1

Čočku namočte alespoň na 6 až 8 hodin do dostatečného množství vody.

2

Vodu z nabobtnalé čočky slijte a čočku nechte okapat.

3

Česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.

4

Koriandr omyjte a nakrájejte nadrobno.

5

Všechny ingredience vyjma mouky rozmixujte do konzistence hladké směsi.

6

Do směsi přisypte mouku a vše zpracujte v lehce lepivé těsto.

7

Z těsta vytvarujte stejně velké špalíčky, poklaďte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 200 °C dozlatova. Během pečení špalíčky několikrát obraťte a ujistěte se, že jsou rovnoměrně opečené ze všech stran.

Nutrition Facts

0 porce

Serving size