Výborný meruňkový koláč bez lepku

Toužíte v létě po lehce stravitelném, šťavnatém a vláčném moučníku? Přesně takový je náš meruňkový koláč upečený jen z pár ingrediencí. Bez přidaného cukru, zato s prima nutričním složením představuje ideální sladkou tečku po obědě, ke snídani i jen tak k odpolední svačině.

Množství2 porce
Celkový čas35 minut

Ingredience

 50 g amarantové mouky
 50 g mandlové mouky
 3 lžíce mandlového oleje
 3 lžíce rostlinné zakysané smetany
 50 g čerstvých meruněk
 1 lžička kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
 špetka mleté vanilky
 špetka himalájské soli

Postup

1

V míse smíchejte mouky, prášek do pečiva, vanilku a sůl.

2

K suché směsi přidejte nadrobno nakrájené meruňky, smetanu a přilijte olej.

3

Všechny ingredience zlehka promíchejte.

4

Těsto přelijte do nepřilnavých formiček a koláčky dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C cca na 20-25 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 50 g amarantové mouky
 50 g mandlové mouky
 3 lžíce mandlového oleje
 3 lžíce rostlinné zakysané smetany
 50 g čerstvých meruněk
 1 lžička kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
 špetka mleté vanilky
 špetka himalájské soli

Postup

1

V míse smíchejte mouky, prášek do pečiva, vanilku a sůl.

2

K suché směsi přidejte nadrobno nakrájené meruňky, smetanu a přilijte olej.

3

Všechny ingredience zlehka promíchejte.

4

Těsto přelijte do nepřilnavých formiček a koláčky dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C cca na 20-25 minut.

Notes

Výborný meruňkový koláč bez lepku
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.