Ingredience
Postup
Lněná semínka nameleme na hladkou mouku.
K lněné mouce přisypeme sůl, přilijeme vodu a ocet.
Všechny přísady důkladně prohněteme vařečkou.
Těsto necháme odležet při pokojové teplotě.
Cca po 30 minutách jej zpracujeme rukama do tvaru bochníku.
Bochník vložíme do nepřilnavé formy, vršek posypeme semínky a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 70 minut do zezlátnutí kůrky.
Hotový chléb necháme vystydnout při pokojové teplotě.
Suroviny
Postup
Lněná semínka nameleme na hladkou mouku.
K lněné mouce přisypeme sůl, přilijeme vodu a ocet.
Všechny přísady důkladně prohněteme vařečkou.
Těsto necháme odležet při pokojové teplotě.
Cca po 30 minutách jej zpracujeme rukama do tvaru bochníku.
Bochník vložíme do nepřilnavé formy, vršek posypeme semínky a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 70 minut do zezlátnutí kůrky.
Hotový chléb necháme vystydnout při pokojové teplotě.