Okurkový salát s quinoou a sýrem ala ricotta

V létě i po létu je okurkový salát tou nejlepší přílohou k hlavnímu chodu. Vyzkoušejte osvěžující a jednoduchý recept bez cukru, octa a dalších zdraví ne příliš prospěšných ingrediencí.

Množství2 porce
Celkový čas20 minut

Ingredience

 1 salátová okurka
 1 červená cibule
 150 g quinoy v suchém stavu
 100 g kukuřice
 100 g sýru à la ricotta (nebo ricotta)
 1 lžíce sezamového oleje
 italské bylinky
 šťáva z 1/2 limetky
 špetka barevného pepře

Postup

1

Quinou spařte a uvařte dle návodu.

2

Okurku omyjte, pokud chcete, oloupejte. Poté ji nakrájejte na tenká kolečka.

3

Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.

4

Použijete-li kukuřici v plechovce, propláchněte ji vodou.

5

Quinou, okurku, cibuli a kukuřici společně promíchejte.

6

Vše dochuťte pepřem, bylinkami, olejem a limetkovou šťávou.

7

Salát servírujte s rozdrobeným sýrem.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 salátová okurka
 1 červená cibule
 150 g quinoy v suchém stavu
 100 g kukuřice
 100 g sýru à la ricotta (nebo ricotta)
 1 lžíce sezamového oleje
 italské bylinky
 šťáva z 1/2 limetky
 špetka barevného pepře

Postup

1

Quinou spařte a uvařte dle návodu.

2

Okurku omyjte, pokud chcete, oloupejte. Poté ji nakrájejte na tenká kolečka.

3

Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.

4

Použijete-li kukuřici v plechovce, propláchněte ji vodou.

5

Quinou, okurku, cibuli a kukuřici společně promíchejte.

6

Vše dochuťte pepřem, bylinkami, olejem a limetkovou šťávou.

7

Salát servírujte s rozdrobeným sýrem.

Notes

Okurkový salát s quinoou a sýrem ala ricotta
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.