Ingredience
Postup
Troubu rozehřejte na 180 stupňů.
Lilky překrojte napůl, na řezu dužinu nařízněte do mřížky, posolte a zalijte trochou olivového oleje.
Lilky dejte na plech, ten přikryjte alobalem a vložte do trouby.
Lilky pečte 60 minut, dokud nebude dužina úplně měkká.
Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
Z vychladlých polovin lilků vydlabejte dužinu – pouze zelenožlutou část. Tu přendejte do misky.
K lilkům přidejte sůl, tahini, prolisovaný česnek, olivový olej a šťávu z limety.
Vše rozmixujte.
Můžete ihned podávat nebo pomazánku nechat ještě v lednici vychladit.
Na talíři ozdobte čerstvými bylinkami, oříšky, semínky či olivami.
Suroviny
Postup
Troubu rozehřejte na 180 stupňů.
Lilky překrojte napůl, na řezu dužinu nařízněte do mřížky, posolte a zalijte trochou olivového oleje.
Lilky dejte na plech, ten přikryjte alobalem a vložte do trouby.
Lilky pečte 60 minut, dokud nebude dužina úplně měkká.
Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
Z vychladlých polovin lilků vydlabejte dužinu – pouze zelenožlutou část. Tu přendejte do misky.
K lilkům přidejte sůl, tahini, prolisovaný česnek, olivový olej a šťávu z limety.
Vše rozmixujte.
Můžete ihned podávat nebo pomazánku nechat ještě v lednici vychladit.
Na talíři ozdobte čerstvými bylinkami, oříšky, semínky či olivami.