Ingredience
Postup
Dýni zbavte slupky a nakrájejte na stejně velké kousky.
Kousky dýně pokapejte lžící olivového oleje, poprašte zázvorem, skořicí a 1/2 lžičkou římského kmínu.
Okořeněné kousky dýně přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 200 °C cca 15 až 20 minut. Doba pečení závisí na velikosti kousků dýně.
Mezitím, než se dýně upeče, si oloupejte a nakrájejte česnek na tenké plátky.
Česnek, cizrnu (použijete-li konzervovanou, tak důkladně propláchnutou), citrónovou šťávu, tahini, 2 lžíce olivového oleje, lžičku kmínu, sůl, arašídové máslo a vodu společně rozmixujte. Vodu přilévejte do doby, než dosáhnete vámi požadované konzistence hummusu.
Na lůžku hummusu servírujte upečenou dýni zakápnutou dresinkem a ozdobenou koriandrem.
Suroviny
Postup
Dýni zbavte slupky a nakrájejte na stejně velké kousky.
Kousky dýně pokapejte lžící olivového oleje, poprašte zázvorem, skořicí a 1/2 lžičkou římského kmínu.
Okořeněné kousky dýně přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 200 °C cca 15 až 20 minut. Doba pečení závisí na velikosti kousků dýně.
Mezitím, než se dýně upeče, si oloupejte a nakrájejte česnek na tenké plátky.
Česnek, cizrnu (použijete-li konzervovanou, tak důkladně propláchnutou), citrónovou šťávu, tahini, 2 lžíce olivového oleje, lžičku kmínu, sůl, arašídové máslo a vodu společně rozmixujte. Vodu přilévejte do doby, než dosáhnete vámi požadované konzistence hummusu.
Na lůžku hummusu servírujte upečenou dýni zakápnutou dresinkem a ozdobenou koriandrem.