Pečená zelenina s quinoou, čočkou a kešu dresinkem

Přinášíme další recept ze série na přípravu jednoduchých a odlehčených jídel. Tentokrát to u nás vyhrála pečená zelenina s čočkou, quinoou a ořechovým dresinkem. A jakou kombinaci zdravých potravin máte rádi vy?

Množství1 porce
Celkový čas30 minut

Ingredience

 1 větší mrkev
 hrst menších květákových růžiček
 ½ hrnku předem uvařené quinoy
  hrnku předem uvařené zelené čočky
 hrst salátových listů
 hrst listů kadeřavé kapusty
 1 lžíce sezamového oleje
 špetka černého pepře
 špetka římského kmínu
 špetka mleté papriky
 špetka himalájské soli
 hrst plátků blanšírovaných mandlí
 1 lžíce 100% kešu másla
 ½ lžičky hnědé miso pasty
 2 datle
 ½ lžíce extra panenského olivového oleje lisovaného za studena

Postup

1

Mrkev oškrábejte a nakrájejte na stejně velké kousky.

2

Kousky mrkve přendejte spolu s květákem na plech vyložený pečicím papírem, zeleninu pokapejte lžící sezamového oleje, okořeňte kmínem a paprikou, osolte a opepřete. Pečte v předehřáté troubě na 160 °C dozlatova. 10 minut před koncem přisypte k zelenině také plátky mandlí.

3

Mezitím, než se zelenina upeče, rozmixujte kešu máslo s miso pastou, datlemi a olivovým olejem.

4

Salát i kadeřavou kapustu opláchněte, kadeřavou kapustu natrhejte na menší kousky a promasírujte.

5

Upečenou zeleninu smíchejte s čočkou, quinoou, salátem a kapustou, přelijte kešu dresinkem, lehce promíchejte a ihned podávejte.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 větší mrkev
 hrst menších květákových růžiček
 ½ hrnku předem uvařené quinoy
  hrnku předem uvařené zelené čočky
 hrst salátových listů
 hrst listů kadeřavé kapusty
 1 lžíce sezamového oleje
 špetka černého pepře
 špetka římského kmínu
 špetka mleté papriky
 špetka himalájské soli
 hrst plátků blanšírovaných mandlí
 1 lžíce 100% kešu másla
 ½ lžičky hnědé miso pasty
 2 datle
 ½ lžíce extra panenského olivového oleje lisovaného za studena

Postup

1

Mrkev oškrábejte a nakrájejte na stejně velké kousky.

2

Kousky mrkve přendejte spolu s květákem na plech vyložený pečicím papírem, zeleninu pokapejte lžící sezamového oleje, okořeňte kmínem a paprikou, osolte a opepřete. Pečte v předehřáté troubě na 160 °C dozlatova. 10 minut před koncem přisypte k zelenině také plátky mandlí.

3

Mezitím, než se zelenina upeče, rozmixujte kešu máslo s miso pastou, datlemi a olivovým olejem.

4

Salát i kadeřavou kapustu opláchněte, kadeřavou kapustu natrhejte na menší kousky a promasírujte.

5

Upečenou zeleninu smíchejte s čočkou, quinoou, salátem a kapustou, přelijte kešu dresinkem, lehce promíchejte a ihned podávejte.

Notes

Pečená zelenina s quinoou, čočkou a kešu dresinkem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.