Zdravé cibulové kroužky z trouby

Máte za to, že jsou cibulové kroužky vysoce kalorickou bombou? Rádi vám ukážeme, že se i zdravě dají připravit, chutnají ještě líp a špatné svědomí z jejich občasného jezení nebudete mít.

Množství1 porce
Čas přípravy2 hodinČas vaření15 minutCelkový čas2 hodin 15 minut

Ingredience

 1 větší cibule
 3 vrchovaté lžíce cizrnové mouky
 ½ lžičky sladké mleté papriky
 ½ lžičky římského kmínu
 1 špetka himalájské soli
 1 lžička mletého lněného semínka + 3 lžičky vody

Postup

1

Semínka zalijte vodou a odložte je alespoň na 2 hodiny stranou.

2

Cibuli nakrájejte na zhruba centimetrová kolečka.

3

Mouku smíchejte s paprikou, kmínem a solí.

4

Cibulová kolečka obalte v mouce, následně ve lněném gelu, a nakonec opět v mouce.

5

Obalená je pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte je péct do předehřáté trouby na 200 °C cca na 10 minut do zezlátnutí. Doba pečení závisí na typu trouby, raději je v průběhu pečení zkontrolujte.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 větší cibule
 3 vrchovaté lžíce cizrnové mouky
 ½ lžičky sladké mleté papriky
 ½ lžičky římského kmínu
 1 špetka himalájské soli
 1 lžička mletého lněného semínka + 3 lžičky vody

Postup

1

Semínka zalijte vodou a odložte je alespoň na 2 hodiny stranou.

2

Cibuli nakrájejte na zhruba centimetrová kolečka.

3

Mouku smíchejte s paprikou, kmínem a solí.

4

Cibulová kolečka obalte v mouce, následně ve lněném gelu, a nakonec opět v mouce.

5

Obalená je pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte je péct do předehřáté trouby na 200 °C cca na 10 minut do zezlátnutí. Doba pečení závisí na typu trouby, raději je v průběhu pečení zkontrolujte.

Notes

Zdravé cibulové kroužky z trouby
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.