Print Options:

Pečené květákové placičky s minimem kalorií

Množství2 porceČas přípravy2 hodinČas vaření1 hodinaCelkový čas3 hodin

 ¼ menší hlavy květáku
 ½ cibule
 snítka čerstvého koriandru
 1 hrnek cizrnové mouky
 1 lžíce olivového oleje
 1 lžička lněných semínek + 3 lžičky vody
 ½ lžička římského kmínu
 ½ lžička sušeného česneku
 špetka barevného pepře
 špetka himalájské soli
1

Lněná semínka zalijte vodou a odložte stranou alespoň na 2 hodiny.

2

Květák rozeberte na jednotlivé růžičky a krátce povařte na páře.

3

Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a nechte ji na trošce vody zesklovatět.

4

Koriandr nasekejte najemno.

5

Uvařený květák, cibuli, česnek, koriandr, lněný gel, olej, kmín, sůl, a pepř rozmixujte.

6

Do rozmixované směsi přisypte mouku a vařečkou vyhněťte lepivé těsto.

7

Z těsta, nejlépe mokrýma rukama, vytvarujte placky o stejné tloušťce a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.

8

Placky pečte v předehřáté troubě na 190 °C cca 20 až 30 minut do zezlátnutí. Uprostřed pečení je otočte.

Nutrition Facts

0 porce

Serving size