Ingredience
Postup
Rýži důkladně propláchněte, vhoďte do hrnce spolu s hráškem, zalijte kokosovým mlékem a přiveďte k varu. Rýži vařte pod pokličkou doměkka. Je-li třeba, přilévejte vodu po troškách.
Mezitím, co se rýže vaří, rozeberte větší růžičky květáku na menší, přidejte k nim cizrnu, oloupanou a na měsíčky nakrájenou šalotku, římský kmín, kurkumu, kari, pepř, vše zalijte olejem a promíchejte.
Směs rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C cca na 15 až 20 minut.
Uvařenou rýži osolte, zakápněte limetkovou šťávou a servírujte s květákovo-cizrnovou směsí.
Suroviny
Postup
Rýži důkladně propláchněte, vhoďte do hrnce spolu s hráškem, zalijte kokosovým mlékem a přiveďte k varu. Rýži vařte pod pokličkou doměkka. Je-li třeba, přilévejte vodu po troškách.
Mezitím, co se rýže vaří, rozeberte větší růžičky květáku na menší, přidejte k nim cizrnu, oloupanou a na měsíčky nakrájenou šalotku, římský kmín, kurkumu, kari, pepř, vše zalijte olejem a promíchejte.
Směs rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C cca na 15 až 20 minut.
Uvařenou rýži osolte, zakápněte limetkovou šťávou a servírujte s květákovo-cizrnovou směsí.