Pikantní polévka se zeleninou a nudlemi

Mrazivé počasí volá po teplé a vydatné polévce, co myslíte? Ta naše vás zahřeje, příjemně zasytí a zlepší obranyschopnost vašeho organismu. Hotová je raz dva.

Množství1 porce
Celkový čas20 minut

Ingredience

 stroužek česneku
 kousek čerstvého zázvoru (cca o šířce 1 cm)
 2 lžičky sezamového oleje
 2 lžíce tamari omáčky
 šťáva z 1/2 limetky
 porce rýžových nudlí (nejlépe z hnědé mouky)
 1 lžička miso pasty
 pak choi
 mrkev
 brokolice
 100 g tofu natural
 čerstvý koriandr
 čerstvá máta
 nať jarní cibulky
 voda

Postup

1

Česnek oloupejte a prolisujte.

2

Zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

V hluboké pánvi rozehřejte lžičku sezamového oleje spolu se lžící tamari omáčky.

4

Přidejte zázvor, česnek a limetkovou šťávu.

5

Nechte spojit chutě, poté přilijte vroucí vodu, přihoďte nudle, očištěnou a nakrájenou zeleninu a vařte do uvaření nudlí (dle informací na zadní straně obalu).

6

Mezitím smíchejte lžičku sezamového oleje se lžící tamari omáčky. V marinádě obalte plátky osušeného (papírovou utěrkou) tofu.

7

Marinované tofu opečte nasucho z obou stran.

8

Jakmile jsou nudle uvařené, polévku odstavte a vmíchejte do ní miso pastu.

9

Polévku servírujte s opečeným tofu, nadrobno nakrájenou cibulkou, nasekaným koriandrem a mátou.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 stroužek česneku
 kousek čerstvého zázvoru (cca o šířce 1 cm)
 2 lžičky sezamového oleje
 2 lžíce tamari omáčky
 šťáva z 1/2 limetky
 porce rýžových nudlí (nejlépe z hnědé mouky)
 1 lžička miso pasty
 pak choi
 mrkev
 brokolice
 100 g tofu natural
 čerstvý koriandr
 čerstvá máta
 nať jarní cibulky
 voda

Postup

1

Česnek oloupejte a prolisujte.

2

Zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

V hluboké pánvi rozehřejte lžičku sezamového oleje spolu se lžící tamari omáčky.

4

Přidejte zázvor, česnek a limetkovou šťávu.

5

Nechte spojit chutě, poté přilijte vroucí vodu, přihoďte nudle, očištěnou a nakrájenou zeleninu a vařte do uvaření nudlí (dle informací na zadní straně obalu).

6

Mezitím smíchejte lžičku sezamového oleje se lžící tamari omáčky. V marinádě obalte plátky osušeného (papírovou utěrkou) tofu.

7

Marinované tofu opečte nasucho z obou stran.

8

Jakmile jsou nudle uvařené, polévku odstavte a vmíchejte do ní miso pastu.

9

Polévku servírujte s opečeným tofu, nadrobno nakrájenou cibulkou, nasekaným koriandrem a mátou.

Notes

Pikantní polévka se zeleninou a nudlemi
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.