Mrkvová pomazánka s jáhly a avokádem

Další z podzimních receptů je tu! Máte doma svazek mrkví a nevíte, co s nimi? Připravte z nich pomazánku. Do základu použijte jáhly místo sýru nebo klasického tvarohu. Překvapí chutí, krémovou texturou i perfektním nutričním složením.

Množství2 porce
Celkový čas30 minut

Ingredience

 100 g jáhel
 100 g mrkve
 ½ bílé cibule
 1 lžíce kešu másla
 ½ zralého avokáda
 pár kapek pomerančové šťávy
 špetka chilli
 špetka himalájské soli
 špetka bílého pepře

Postup

1

Jáhly spařte horkou vodou, poté uvařte dle návodu.

2

Mrkev nastrouhejte najemno.

3

Cibuli oloupejte na nakrájejte nadrobno.

4

Uvařené a vychlazené jáhly vhoďte do mixéru spolu s ostatními ingrediencemi

5

Pomazánku mixujte do Vámi požadované konzistence, dochuťte dle potřeby.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 100 g jáhel
 100 g mrkve
 ½ bílé cibule
 1 lžíce kešu másla
 ½ zralého avokáda
 pár kapek pomerančové šťávy
 špetka chilli
 špetka himalájské soli
 špetka bílého pepře

Postup

1

Jáhly spařte horkou vodou, poté uvařte dle návodu.

2

Mrkev nastrouhejte najemno.

3

Cibuli oloupejte na nakrájejte nadrobno.

4

Uvařené a vychlazené jáhly vhoďte do mixéru spolu s ostatními ingrediencemi

5

Pomazánku mixujte do Vámi požadované konzistence, dochuťte dle potřeby.

Notes

Mrkvová pomazánka s jáhly a avokádem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.