Ingredience
Postup
Sušené houby dejte do misky a zalijte je vodou, aby nabobtnaly.
Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno, takto stejně nakrájejte i česnek a chilli papričku.
Nabobtnané houby vyjměte z vody (tu ale nevylévejte) a pokrájejte je nadrobno.
Žampiony nakrájejte na čtvrtky.
V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej.
Na oleji orestujte cibuli, česnek a chilli papričku.
Když je cibule sklovatá, přidejte pokrájené žampiony a také je orestujte.
Poté přidejte pohanku, kterou také orestujte.
Nyní přilijte bílé víno a nechte jej opařit.
Poté pohanku zalijte vodou, ve které byly namočeny sušené houby, přidejte sůl a přikryjte pánev poklicí.
Pohanku vařte cca 15 minut doměkka a vstřebání vody.
Listový špenát operte a přidejte jej k pohance. Promíchejte, ale už pohanku nevařte, špenát by měl jen trochu povolit.
Parmezán nastrouhejte a přidejte také do pohanky, opět promíchejte.
Ihned podávejte.
Suroviny
Postup
Sušené houby dejte do misky a zalijte je vodou, aby nabobtnaly.
Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno, takto stejně nakrájejte i česnek a chilli papričku.
Nabobtnané houby vyjměte z vody (tu ale nevylévejte) a pokrájejte je nadrobno.
Žampiony nakrájejte na čtvrtky.
V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej.
Na oleji orestujte cibuli, česnek a chilli papričku.
Když je cibule sklovatá, přidejte pokrájené žampiony a také je orestujte.
Poté přidejte pohanku, kterou také orestujte.
Nyní přilijte bílé víno a nechte jej opařit.
Poté pohanku zalijte vodou, ve které byly namočeny sušené houby, přidejte sůl a přikryjte pánev poklicí.
Pohanku vařte cca 15 minut doměkka a vstřebání vody.
Listový špenát operte a přidejte jej k pohance. Promíchejte, ale už pohanku nevařte, špenát by měl jen trochu povolit.
Parmezán nastrouhejte a přidejte také do pohanky, opět promíchejte.
Ihned podávejte.