Ingredience
Postup
Pohanku přes noc namočíme, aby šlo vaření rychleji. Den předem si můžeme upéct i hrušky.
Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
Hrušky zbavíme slupky, jádřince a nakrájíme na čtvrtiny.
Rozložíme do pekáče a pokapeme směsí melasy, javorového sirupu a citrónové šťávy.
Pečeme zhruba 20 minut.
Z namočené pohanky slijeme vodu, přendáme do kastrůlku, zalijeme mlékem, dochutíme solí, vanilkovým práškem, skořicí a javorovým sirupem.
Pomalu vaříme a mícháme, dokud kaše nezhoustne.
Případně můžeme přidat ještě trochu mléka. Záleží, jakou máte rádi konzistenci.
Odstavíme z plotny.
Rozdělíme do misek, doplníme hruškami, posypeme lískovými ořechy, kakaovými boby, pokapeme melasou a ihned podáváme.
Suroviny
Postup
Pohanku přes noc namočíme, aby šlo vaření rychleji. Den předem si můžeme upéct i hrušky.
Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
Hrušky zbavíme slupky, jádřince a nakrájíme na čtvrtiny.
Rozložíme do pekáče a pokapeme směsí melasy, javorového sirupu a citrónové šťávy.
Pečeme zhruba 20 minut.
Z namočené pohanky slijeme vodu, přendáme do kastrůlku, zalijeme mlékem, dochutíme solí, vanilkovým práškem, skořicí a javorovým sirupem.
Pomalu vaříme a mícháme, dokud kaše nezhoustne.
Případně můžeme přidat ještě trochu mléka. Záleží, jakou máte rádi konzistenci.
Odstavíme z plotny.
Rozdělíme do misek, doplníme hruškami, posypeme lískovými ořechy, kakaovými boby, pokapeme melasou a ihned podáváme.