Čočková polévka s rajčátky

Potřebujete připravit rychlý oběd? S červenou čočkou není problém. Žádné dlouhé máčení, stačí 20 minut povařit a máte hotovo. Navíc nám přijde z luštěnin skoro nejchutnější. Posuďte sami!

Množství4 porce

Ingredience

 1 lžíce kokosového oleje
 1 cibule
 1 hrnek červené čočky
 8 menších rajčat
 1 l vody / zeleninového vývaru
 koriandr
 římský kmín
 sladká paprika
 uzená paprika
 skořice
 sůl
 pepř

Postup

1

Rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. Případně můžeme také oloupat, pokud nemáte rádi slupky v polévce.

2

Na lžíci kokosového oleje orestujeme cibuli dozlatova.

3

Přidáme čočku, rajčata, promícháme a zalijeme vodou či zeleninovým vývarem.

4

Přiklopíme pokličkou a necháme probublávat zhruba 15–20 minut do změknutí.

5

Dochutíme koriandrem, římským kmínem, sladkou a uzenou paprikou, skořicí, solí a pepřem.

6

Promícháme, odstavíme z plotny a pomocí mixéru rozmixujeme v hladký krém.

7

Nakonec ještě naposledy dochutíme, prohřejeme a podáváme.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 lžíce kokosového oleje
 1 cibule
 1 hrnek červené čočky
 8 menších rajčat
 1 l vody / zeleninového vývaru
 koriandr
 římský kmín
 sladká paprika
 uzená paprika
 skořice
 sůl
 pepř

Postup

1

Rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. Případně můžeme také oloupat, pokud nemáte rádi slupky v polévce.

2

Na lžíci kokosového oleje orestujeme cibuli dozlatova.

3

Přidáme čočku, rajčata, promícháme a zalijeme vodou či zeleninovým vývarem.

4

Přiklopíme pokličkou a necháme probublávat zhruba 15–20 minut do změknutí.

5

Dochutíme koriandrem, římským kmínem, sladkou a uzenou paprikou, skořicí, solí a pepřem.

6

Promícháme, odstavíme z plotny a pomocí mixéru rozmixujeme v hladký krém.

7

Nakonec ještě naposledy dochutíme, prohřejeme a podáváme.

Notes

Čočková polévka s rajčátky
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...