Ingredience
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C.
Květák očistěte a rozeberte na menší růžičky, česnek oloupejte.
Plech vyložte pečicím papírem, na kterém květák spolu s česnekem pečte cca 30 minut do zezlátnutí.
Mezitím si omyjte pórek a oškrábejte mrkev i petržel.
Zeleninu vložte do hrnce, okořeňte, zalijte vývarem a přiveďte k varu.
Opečený květák a česnek přidejte do hrnce a vše spolu nechte ještě dalších 10 minut pod pokličkou mírně probublávat.
Hrnec odstavte, jeho obsah rozmixujte dohladka, osolte a opepřete, přidejte tahini, případně dochuťte dle potřeby.
Hotovou polévku servírujte posypanou nasucho opraženými semínky.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C.
Květák očistěte a rozeberte na menší růžičky, česnek oloupejte.
Plech vyložte pečicím papírem, na kterém květák spolu s česnekem pečte cca 30 minut do zezlátnutí.
Mezitím si omyjte pórek a oškrábejte mrkev i petržel.
Zeleninu vložte do hrnce, okořeňte, zalijte vývarem a přiveďte k varu.
Opečený květák a česnek přidejte do hrnce a vše spolu nechte ještě dalších 10 minut pod pokličkou mírně probublávat.
Hrnec odstavte, jeho obsah rozmixujte dohladka, osolte a opepřete, přidejte tahini, případně dochuťte dle potřeby.
Hotovou polévku servírujte posypanou nasucho opraženými semínky.