Ingredience
Postup
Kroupy omyjeme a přes noc namočíme, aby se rychleji uvařily.
To stejné uděláme i se sušenými houbami.
Následující den troubu předehřejeme na 170 stupňů.
Kroupy propláchneme a uvaříme ve slané vodě doměkka zhruba 20 minut.
Scedíme a necháme okapat.
Na olivovém oleji restujeme dozlatova na drobné kostičky nakrájenou cibuli, kterou osolíme.
Přidáme kmín, houby a krátce podusíme.
Dochutíme česnekem, majoránkou, petrželkou, solí, pepřem.
Ke směsi přimícháme uvařené kroupy, důkladně promícháme a přendáme do zapékací nádoby.
Zapékáme zhruba 20 minut.
Zdobíme čerstvou petrželkou a ihned podáváme. Kuba výborně chutná i 2. den – po uležení v lednici.
Suroviny
Postup
Kroupy omyjeme a přes noc namočíme, aby se rychleji uvařily.
To stejné uděláme i se sušenými houbami.
Následující den troubu předehřejeme na 170 stupňů.
Kroupy propláchneme a uvaříme ve slané vodě doměkka zhruba 20 minut.
Scedíme a necháme okapat.
Na olivovém oleji restujeme dozlatova na drobné kostičky nakrájenou cibuli, kterou osolíme.
Přidáme kmín, houby a krátce podusíme.
Dochutíme česnekem, majoránkou, petrželkou, solí, pepřem.
Ke směsi přimícháme uvařené kroupy, důkladně promícháme a přendáme do zapékací nádoby.
Zapékáme zhruba 20 minut.
Zdobíme čerstvou petrželkou a ihned podáváme. Kuba výborně chutná i 2. den – po uležení v lednici.