Ingredience
Postup
Ryby vyndejte z lednice, omyjte, osušte a nechte cca půl hodiny odležet při pokojové teplotě.
Rozehřejte troubu na 180 stupňů.
Brambory omyjte, rozkrojte na polovinu a dejte vařit, dokud nezměknou. Osolte je.
Do útrob ryb vložte tenké plátky citronu, česnek a rozmarýn. Zvrchu položte tenké plátky másla.
Rybu a uvařené půlky brambor položte na pečicí papír odděleně, aby šťáva z ryby netekla rovnou na brambory.
Vložte do trouby a pečte 25 až 30 minut. Na posledních 10 minut zapněte gril, aby se ryby i brambory hezky opekly do zlatova.
Ředkvičky i okurku nakrájejte na tenké plátky. Dochuťte solí, pepřem a špetkou chilli. Zalijte octovou zálivkou a promíchejte. Nechte několik minut odležet.
Naaranžujte na talíř, posypte pokrájenou jarní cibulkou a užijte si jednoduchou avšak výbornou kombinaci chutí 😉
Suroviny
Postup
Ryby vyndejte z lednice, omyjte, osušte a nechte cca půl hodiny odležet při pokojové teplotě.
Rozehřejte troubu na 180 stupňů.
Brambory omyjte, rozkrojte na polovinu a dejte vařit, dokud nezměknou. Osolte je.
Do útrob ryb vložte tenké plátky citronu, česnek a rozmarýn. Zvrchu položte tenké plátky másla.
Rybu a uvařené půlky brambor položte na pečicí papír odděleně, aby šťáva z ryby netekla rovnou na brambory.
Vložte do trouby a pečte 25 až 30 minut. Na posledních 10 minut zapněte gril, aby se ryby i brambory hezky opekly do zlatova.
Ředkvičky i okurku nakrájejte na tenké plátky. Dochuťte solí, pepřem a špetkou chilli. Zalijte octovou zálivkou a promíchejte. Nechte několik minut odležet.
Naaranžujte na talíř, posypte pokrájenou jarní cibulkou a užijte si jednoduchou avšak výbornou kombinaci chutí 😉