Rýžové těstoviny s chřestem a mandlovou omáčkou

Inspirací na lehký jarní oběd nebo večeři není nikdy dost. A protože chřestová sezóna ještě nekončí, využití šparglu do těstovin se přímo nabízí. Rozpalte pánev, jde se vařit!

Množství2 porce
Celkový čas30 minut

Ingredience

 2 porce rýžových nudlí
 400 g zeleného chřestu
 1 hrst kuliček mladého hrášku
 2 větší žampiony
 1 lžička římského kmínu
 pár lístků čerstvé bazalky
 2 lžíce 100% mandlového másla
 1 lžíce lahůdkového droždí
 150 ml mandlového mléka
 šťáva z ½ citrónu
 špetka sušeného česneku
 špetka himalájské soli
 špetka barevného pepře

Postup

1

Na trošce vody poduste na plátky pokrájené žampiony.

2

Než houby změknou, omyjte si chřest zbavte ho dřevnatých konců a nakrájejte jej na stejně dlouhé špalíčky.

3

Žampiony posypte kmínem, přidejte k nim chřest i hrášek. Zeleninu dále duste pod pokličkou cca 4-5 minut.

4

Mezitím si připravte mandlovou omáčku.

5

Máslo, droždí, citrónovou šťávu, mléko, sůl, pepř, bazalku a česnek společně rozmixujte do krémové konzistence.

6

Hotovou omáčku přilijte do pánve k zeleninové směsi a nechte ji chviličku prohřát.

7

Těstoviny propláchněte a uvařte dle návodu.

8

Uvařené těstoviny přisypte do omáčky, vše opatrně promíchejte, a pak už jen servírujte.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 2 porce rýžových nudlí
 400 g zeleného chřestu
 1 hrst kuliček mladého hrášku
 2 větší žampiony
 1 lžička římského kmínu
 pár lístků čerstvé bazalky
 2 lžíce 100% mandlového másla
 1 lžíce lahůdkového droždí
 150 ml mandlového mléka
 šťáva z ½ citrónu
 špetka sušeného česneku
 špetka himalájské soli
 špetka barevného pepře

Postup

1

Na trošce vody poduste na plátky pokrájené žampiony.

2

Než houby změknou, omyjte si chřest zbavte ho dřevnatých konců a nakrájejte jej na stejně dlouhé špalíčky.

3

Žampiony posypte kmínem, přidejte k nim chřest i hrášek. Zeleninu dále duste pod pokličkou cca 4-5 minut.

4

Mezitím si připravte mandlovou omáčku.

5

Máslo, droždí, citrónovou šťávu, mléko, sůl, pepř, bazalku a česnek společně rozmixujte do krémové konzistence.

6

Hotovou omáčku přilijte do pánve k zeleninové směsi a nechte ji chviličku prohřát.

7

Těstoviny propláchněte a uvařte dle návodu.

8

Uvařené těstoviny přisypte do omáčky, vše opatrně promíchejte, a pak už jen servírujte.

Notes

Rýžové těstoviny s chřestem a mandlovou omáčkou
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Redakce

Redakce

Každý den vám přinášíme novinky a zajímavosti ze světa zdravého životního stylu a hubnutí.